26 Temmuz 2014 Cumartesi

Midye Sis Tava - 41

Midye Sis Tava - 41


Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER


30 adet irice iç midye
10 adet ince agaç çubuk
1 bardak un
Tuz
1,5 bardak siviyag

YAPILIŞ TARİFİ


1. Midye içlerini temizleyip yikadiktan sonra kurulayin. Tuz katilmis unun
içinde altüst yapin ve karistirin.
2. Çubuklarin üzerine üçer dörder adet midye geçirin. Sonra da birali veya
karbonatli suya sokup çikartin. Kizgin yaga atarak 3-4 dk arayla pembe
renkte kizartin.
3. Kizaran midyeleri bir tabaga siralayin. Yaninda fistikli, cevizli ya da
ekmek içi, sarmisak ve sirkeyle yapilan taratorla servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder