29 Temmuz 2014 Salı

Güllaç

Güllaç


güllaç








MALZEMELER:


  • 6 ad güllaç yaprağı
  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı gülsuyu

Geniş ve yüksek kenarlı bir servis tabağı ayarlayın. Güllaç yapraklarını elinizle kırarak 4 e bölün. Sütü bir taşım kaynatın ve şekeri ekleyin şeker eriyene kadar karıştırıp ocaktan alıp gülsuyu ekleyin ve ılımaya bırakın. geniş bir kaba dökün ,Güllaç parçalarını ılık süte batırıp yumuşamasını sağlayın. geniş kısmına ceviz koyarak kenarlarını kıvırıp sarma gibi sarıp servis tabağına dizin ve kalan sütü üzerine gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder