28 Temmuz 2014 Pazartesi

Kadın budu köfte

Evet köfte severler bugün geleneksel bir tat olan Kadınbudu Köfte Tarifinin yapılışını videolu ve resimli olarak sizlerle paylaşacağım. Ağızda dağılan o nefis tat size anneleriniz mutfağını hatırlatacak. Anne elinin lezzeti hiç şüphesiz farklıdır ve tartışmasız o elin lezzeti farklıdır. Ama bizlerde yavaş yavaş pişmeye başlıyoruz ve ellerimiz lezzetleniyor.Akşam yemeği için güzel bir yemek yapalım ve hadi mutfağa doğru yol alalım.
Kolay gelsin…
Malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yumurta
  • 1 tutam maydanoz ve dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, kimyon
Kızartmak için
  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme galeta unu
  • Sıvı yağ
kadınbudu
3
  • Öncelikle kıymamızın yarısını kavuracağız.
  • Bunun için tavaya yağ koyup ince ince doğradığımız soğanlar hafif kavrulunca kıymanın yarısını da tavaya ekleyip kavuralım ve soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada pirinçleri yıkayıp haşlayalım.
  • Pirinçlerin çok haşlanmasına gerek yok biraz yumuşamaları yeterli olacaktır dağılmamasına dikkat edin.
  • Daha sonra bir yoğurma kabının içine çiğ kıymayı, kavrulmuş kıymayı ve haşlanmış pirinçleri koyun.
  • Üzerlerine baharatlarını, tuzunu ve ince kıyılmış yeşilliklerini ilave edip yumurtasını da kırıp güzelce yoğurun.
  • Yoğurduğunuz köfte biraz cıvık olabilir bunun için bir yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Köfte dinlenirken bir kabın içinde yumurtaları çırpın.
  • İçine unu ve galeta ununu ekleyin, tuzunu da katıp çırpın.
  • Dinlenen köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı bir şekil verin.
  • Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.
  • Köfteleri yumurtalı harca bulayıp kızgın yağda kızartın.
  • Kızaran köfteleri havlu peçetenin üzerine alın.
  • Servis esnasında patates püresi ya da patates kızartması kullanabilirsiniz.
  • Kızaran köfteleri sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder