Evet köfte severler bugün geleneksel bir tat olan Kadınbudu Köfte Tarifinin yapılışını videolu ve resimli olarak sizlerle paylaşacağım. Ağızda dağılan o nefis tat size anneleriniz mutfağını hatırlatacak. Anne elinin lezzeti hiç şüphesiz farklıdır ve tartışmasız o elin lezzeti farklıdır. Ama bizlerde yavaş yavaş pişmeye başlıyoruz ve ellerimiz lezzetleniyor.Akşam yemeği için güzel bir yemek yapalım ve hadi mutfağa doğru yol alalım.
Kolay gelsin…
Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 1 tutam maydanoz ve dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber, kimyon
Kızartmak için
- 2 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme galeta unu
- Sıvı yağ
- Öncelikle kıymamızın yarısını kavuracağız.
- Bunun için tavaya yağ koyup ince ince doğradığımız soğanlar hafif kavrulunca kıymanın yarısını da tavaya ekleyip kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Bu sırada pirinçleri yıkayıp haşlayalım.
- Pirinçlerin çok haşlanmasına gerek yok biraz yumuşamaları yeterli olacaktır dağılmamasına dikkat edin.
- Daha sonra bir yoğurma kabının içine çiğ kıymayı, kavrulmuş kıymayı ve haşlanmış pirinçleri koyun.
- Üzerlerine baharatlarını, tuzunu ve ince kıyılmış yeşilliklerini ilave edip yumurtasını da kırıp güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfte biraz cıvık olabilir bunun için bir yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
- Köfte dinlenirken bir kabın içinde yumurtaları çırpın.
- İçine unu ve galeta ununu ekleyin, tuzunu da katıp çırpın.
- Dinlenen köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı bir şekil verin.
- Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.
- Köfteleri yumurtalı harca bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Kızaran köfteleri havlu peçetenin üzerine alın.
- Servis esnasında patates püresi ya da patates kızartması kullanabilirsiniz.
- Kızaran köfteleri sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder