Ev yapimi iskender & Sobe
Bu harika tarif Oktay Usta’ya ait. Gecenlerde programinda izlemistim. Dünde iftara ne yapsam diye düsünürken ve bloglarda gezinirken Oktay Usta’nin blogunda bu tarif yine karsima cikinca hazir evde uygun etde varken bunu yapmaya karar verdim. Daha öncede denemistim evde iskender yapmayi ama bukadar basarili olamamistim. Inanin disardaki yedigimiz iskenderden hic ama hic bir farki yok.
Bu arada sevgili Sevil arkadasim beni iftar sofrasi icin sobelemisti. Daha önce bahsettigim gibi iftar sofralarimi genelde fotograflayamadigim icin bu kücük resimle sobe’ye cevap vermis olmak istiyorum.
Malzemeler:
Biraz bayat pide
300 gr. et
4 sivri biber
2 domates
sosu için:
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
üzeri için:
1 corba kasigi tereyagi
300 gr. et
4 sivri biber
2 domates
sosu için:
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
üzeri için:
1 corba kasigi tereyagi
Yoğurt
Hazirlanis:
Öncelikle sos icin 1 kasik tereyagi eritilir salca ve tuz ilave edilir biraz su eklenir ve koyu bir sos elde edilir kenara alini. Servise 10 dakika kala kücük kücük dogranmis olan pideler firina verilir ve 200 derecede 10 dak. tutulur .
Buzlu olan et pastirma gibi incecik dogranir. Biraz siviyagda yüksek ateste (etler sulanmamasi icin) pisirilir (hemen pisiyor). Ayni tavanin icinde etler kenara alinir ve biber ve domatesler biraz sotelenir en son siz servisi hazirlarken 1 yemek kasigi tereyagi eritilir.
Servis tabagina önce pideler yerlestirilir üzerine salca dökülür sonra etler ve sebzeler yerlestirildikten sonra tabagin her yerine tereyagi gezdirilir. Istenirse yogurtla servis yapilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder